Auteur
Graag duik ik de diepte in voor het schrijven van een onderhoudende tekst.

Meestal schrijf ik die onder eigen naam, soms als ghostwriter - bijvoorbeeld voor artikelen in vakbladen of wanneer iemand een column onder eigen naam wil publiceren.
Veel deskundigen vinden het nu eenmaal moeilijk om beknopt hun visie duidelijk en aansprekend op papier te zetten. Er is immers zovéél belangrijks te vertellen!

Een van mijn éigen expertise is het schrijven van teksten, variërend van jubileumuitgaven en interviews tot brochures, jaarverslagen en boeken.

DHV

Veel zeer diverse media schreef ik honderden interviews. Ik werkte onder andere voor onderwijsbladen, managementbladen, personeelbladen, vakbondsbladen, marketingtijdschriften, MKB-bladen....

De gesprekken betroffen een keur aan onderwerpen: geschiedenis (uiteraard), achterstandsbestrijding, immigratie, ruimtelijke ordening, stedelijk waterbeheer, marketing, ICT, churnmanagement, retentiemanagement, researchmasters....

Voorbeelden van interviews in vakbladen, nieuwsbrieven, mediamap en krant.

Tennet

Ik schrijf en schreef over jeugdzorg, onderwijs, elektriciteit, ruimtelijke ordening, callcenters, bedrijventerreinen, .... In opdracht van Tennet verscheen van mijn hand een informatiekrant over de bouw van een nieuw hoogspanningsstation , maar ook een position paper over grootschalige energieopslag.

Voor DHV werkte ik onder meer aan het duurzaamheidsjaarverslag. Suzette Schreuder, senior communicatieadviseur bij DHV: “Anton is heel flexibel, kan tegen een krappe deadline en is ook inhoudelijk waardoor het eindresultaat nét dat beetje meer heeft.“

Telecommerce Magazine

Voor DHV schreef ik vier boeken op basis van rondetafelgesprekken. Ze handelen respectievelijk over Veiligheid, Energie, Stedelijke vernieuwing en klimaatverandering.

Eind 2009 verscheen een publicatie van het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting over de webmappingappliatie Bodemvenster . Halverwege het productieproces kwam ik erbij om vervolgens enkele aanvullende interviews te houden, te adviseren over de inhoudelijke opzet ervan en de tekst te schrijven.