AV-regisseur


Oral history leent zich goed voor het maken van videoproducties. Het onderzoek en de interviews doe ik zelf. Voor het filmen en monteren werk ik samen met ervaren filmmakers.

Radio maak ik sinds 1995 als regisseur van radiokerkdiensten en als interviewer. Sinds die tijd heb ik ruim tweehonderd kerkdiensten geregisseerd.

Het mooie aan radio maken is het sfeerbeeld dat door een opname of een interview ontstaat. De interviews lever ik kant en klaar aan na montage in Protools. Bij de opnames werk ik via de Zendtijd voor kerken samen met Art Sound.

Nijkerk

Voor het programma Erfgoed van de Oorlog maakte ik tien indringende interviews met oude Nijkerkers over WO II. Een aantal afleveringen zijn uitgezonden op de lokale Nijkerkse televisie. Voorbeelden zijn de interviews met burgermeestersdochter Jo Bruins Slot in week 16 van 2010 en met Lubbert Cousijnsen in week 43 van 2010. Cousijnsen is de laatste nog levende Nijkerker die in oktober 1944 als gijzelaar werd vastgehouden in het Nijkerkse stadhuis.
De ongemonteerde versies van de interviews staan integraal op www.getuigenverhalen.nl

ZVK


Annemieke Oosterlee, ZVK: "Vanwege het zelfstandige optreden van een radioregisseur is het voor ons als (kleine) omroeporganisatie van belang dat onze freelancers op een prettige adequate en professionele wijze hun vak uitoefenen. Over het optreden van Anton van Renssen, die met regelmaat voor ons werkt als freelance raioregisseur, worden in evaluaties door predikanten de volgende kenmerken genoemd: Prettige communicatie tijdens de voorbereiding in regieoverleg. Relaxed en bescheiden optreden tijdens de opname. In de uitzending herkenden we onszelf: zo zijn we en zo willen we zijn! Organisatie loopt goed. regisseur is coöperatief. Uitstekend resultaat. Anton is aardig en behulpzaam en geeft regelmatig bevestiging. Er ontstaat een stukje verbondenheid."